Izdelki

Naši izdelki so kvalitetni zaradi izkušenosti in strokovnosti naše ekipe ter kakovosti naprav. Grafično oblikovanje in tisk bi bila tako priljubljena in razširjena, če za vsem tem ne bi stala kakovost vseh vpletenih. Vaš uspeh stoji na oglaševanju, ki pa je plod našega medsebojnega sodelovanja. Ker se pri Tisk 24 še kako zavedamo pomena dobre promocije in prepoznavnosti v svetu, vam nudimo kvaliteto, hitrost in učinkovitost.

Tukaj smo, da prisluhnemo vaši viziji in jo pomagamo pretvoriti v privlačne in visoko kakovostne vsebine, ki bodo pomagale oblikovati vašo javno podobo.

Naročite vaše tiskovine še danes in izstopajte iz množice!

Hiter in kakovosten tisk - od naročila do končnega izdelka že v 24 urah! Izpolnite spodnji obrazec in izkoristite popust pri prvem naročilu.

Pogosta vprašanja

Izberite pravilen barvni prostor: uporabite barvni prostor CMYK, da zagotovite, da bodo barve v vašem oblikovanem izdelku videti enako na papirju kot na zaslonu.

Uporabite vektorsko grafiko: kadar je le mogoče, v svojem dizajnu uporabite vektorsko grafiko. Vektorska grafika je prilagodljiva in ne bo izgubila kakovosti pri spreminjanju velikosti, kar zagotavlja, da bo vaš oblikovani izdelek ob tiskanju videti oster in jasen.

Spremenite besedilo v krivulje: ko je le mogoče, spremenite tekst v krivulje (vektorsko grafiko). To zagotavlja, da pri odpiranju datoteke na različnih napravah ni nepravilnosti v izbranih pisavah.

Dodajte 3mm porezave za tisk: ko datoteko shranite dodajte 3mm porezave (ang. bleed). Porezava za tisk je območje zunaj končne velikosti obreza vašega izdelka, ki bo po tisku odrezano. To zagotavlja, da na končnem izdelku ni belih robov ali nepotiskanih območij.

Shranite datoteko kot PDF: shranite datoteko kot pdf, da zagotovite, da je združjiva z večino napravami.

Datoteko pripravite v razmerju 1:1, razen v primeru velikoformatnega tiska (jumbo plakati), kjer pripravite datoteko v razmerju 1:10. Pri pripravi datoteke jumbo plakate dodatka za porezavo ne vključujte!

V kolikor v oblikovanem izdelku uporabljate fotografije, naj bodo le-te visoke ločljivosti in sicer 250-300 dpi, v primeru velikoformatnega tiska (jumbo plakati) zadostuje resolucija od 150 dpi naprej.

Najtanjše črte, ki jih lahko še natisnemo imajo debelino 0,1 mm, najmanjša velikost pisave pa naj bo 6pt, da še zagotovimo berljivost besedila.

Rastrska grafika je digitalna slika, ki je sestavljena iz mreže posameznih slikovnih pik oziroma pikslov. Vsakemu pikslu je dodeljena določena barvna vrednost, in če jih gledamo skupaj, ustvarijo celotno sliko. Rastrska grafika se običajno uporablja za fotografije, digitalne slike in druge vrste podrobnih digitalnih slik. Ker pa je rastrska grafika odvisna od ločljivosti, lahko izgubi kakovost in je videti kockasta, če jo povečate ali natisnete v večji velikosti. To je zato, ker povečava rastrske slike preprosto raztegne piksle, zaradi česar postanejo posamezni piksli bolj vidni. Rastrska grafika je ustvarjena s programi, ki temeljijo na rastru, kot je Adobe Photoshop, in je običajno shranjena v formatih datotek, kot so JPEG, PNG ali TIFF.

Vektorska grafika je digitalna slika, ustvarjena z uporabo matematičnih formul za predstavitev črt, oblik in krivulj. Za razliko od rastrske grafike, ki je sestavljena iz slikovnih pik, je vektorska grafika prilagodljiva brez izgube ločljivosti ali jasnosti, zaradi česar je idealna za uporabo v logotipih, ilustracijah in drugih elementih grafičnega oblikovanja. Vektorske grafike so ustvarjene z uporabo programske opreme, ki temelji na vektorjih, kot je Adobe Illustrator ali CorelDRAW, in jih je mogoče preprosto urejati in manipulirati, da spremenite velikost, obliko in barvo grafike. Vektorska grafika se zaradi svoje razširljivosti in prilagodljivosti pogosto uporablja v tiskanih medijih, napisih in spletnem oblikovanju. Običajno so vektorski elementi shranjeni v PDF, EPS, AI ali SVG formatu.

RGB je barvni prostor, aditivni barvni model, ki se uporablja v digitalnem svetu / elektronskih napravah, kot so računalniški monitorji, televizorji in fotoaparati. Akronim pomeni Red (rdeča), Green (zelena) in Blue (modra), tri primarne barve svetlobe, ki jih je mogoče kombinirati v različnih intenzivnostih, ki ustvarijo široko paleto barv. V tem barvnem prostoru so barve ustvarjene z dodajanjem svetlobe črni. Več svetlobe je dodane, svetlejša je nastala barva.

CMYK je barvni prostor, subtraktivni barvni model, ki se uporablja pri tisku za natančno reprodukcijo barv. Akronim pomeni Cyan, Magenta, Yellow in Key (črna), štiri barve črnila, ki se uporabljajo v procesu tiska. V tem barvnem prostoru so barve ustvarjene z odštevanjem količine vsakega črnila od bele svetlobe. Več črnila kot je dodanega, temnejša je nastala barva.

Digitalni tisk nam omogoča hitro izdelavo po ugodni ceni

Pri Tisk 24 smo predani hitrosti in učinkovitosti. Pri tem nam pomaga digitalni tisk, ki je še posebej primeren za manjše naklade tiskovin, ki jih potrebujete v kratkem roku. Kaj bi storili, če bi do jutri rabili novo zalogo letakov ali vizitk? Poklicali bi nas, kaj pa drugega. Kljub hitrosti je kakovost tiska še vedno vrhunska, po želji pa lahko tiskovinam dodamo tudi posebne učinke.

Ponujamo vam raznovrsten izbor možnosti, med katerimi lahko izbirate. Vsak element končnih tiskovin bo oblikovan v skladu z vašimi navodili. Izbirate lahko med črno-belim ali barvnim enostranskim ali dvostranskim digitalnim tiskom, gramaturo papirja ter različnimi dimenzijami.

Poleg digitalnega tiskanja omogočamo tudi offset tisk in XXL tisk, ki nam omogočata tisk večjih naklad in velikoformatnih materialov.

Preveri ceno tiska!

Za natančnejšo ceno izvedbe digitalnega tiska pošljite povpraševanje in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili z ugodno ponudbo.